Ismét találtam szárított algacsomót, most a Rákóczi téri ázsiai egzotikus üzletben! Ha akorábbi algás receptem ízlett, akkor remélem ehhez is kedvet kaptok! Ez a nyers fogás ázsiai ízvilágával, biztosan elnyeri a wasabi imádók tetszését!
Kezdésképpen felszeletelem a céklát, olyan vékony szeletekre, mintha házi chipset készítenék. Majd nekilátok a marinádnak, amihez rizsecetet, sót, steviát és wasabit kavarok össze. Ez az egyszerű keverék a lelke az egész ételnek. Ebbe a tálka folyadékba teszem a céklákat. és legalább egy órát hagyom benne (éjszakára benne hagyni a legjobb) Tálalás előtt meleg vízbe áztatom az alga csomókat, míg megpuhulnak. Mikorra a céklák eleget fürdőztek, kiszedem őket és paradicsommal, retekkel (nekem sikerült a Szimpla Piacon ezeket a csodaszép csíkos egyedeket beszereznem) és az algával tálalom. Nagyon egészséges, friss vacsora lett belőle, egészségetekre!
Amire szükség lesz:
- fél cékla
- 1 pohár víz
- 1 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál wasabikrém
- stevia
- himalaya só
- szárított alga csomók
- paradicsom
- retek