Kicsikókusz Vegán Gasztroblog

Kicsikókusz Vegán Gasztroblog

Marinált cékla szeletek algával ( nyersvegán )

2014. október 15. - kicsikokuszvegan

5_1413391527.jpg_3505x2579

Ismét találtam szárított algacsomót, most a Rákóczi téri ázsiai egzotikus üzletben! Ha akorábbi algás receptem ízlett, akkor remélem ehhez is kedvet kaptok! Ez a nyers fogás ázsiai ízvilágával, biztosan elnyeri a wasabi imádók tetszését!

Kezdésképpen felszeletelem a céklát, olyan vékony szeletekre, mintha házi chipset készítenék. Majd nekilátok a marinádnak, amihez rizsecetet, sót, steviát és wasabit kavarok össze. Ez az egyszerű keverék a lelke az egész ételnek. Ebbe a tálka folyadékba teszem a céklákat. és legalább egy órát hagyom benne (éjszakára benne hagyni a legjobb) Tálalás előtt meleg vízbe áztatom az alga csomókat, míg megpuhulnak. Mikorra a céklák eleget fürdőztek, kiszedem őket és paradicsommal, retekkel (nekem sikerült a Szimpla Piacon ezeket a csodaszép csíkos egyedeket beszereznem) és az algával tálalom. Nagyon egészséges, friss vacsora lett belőle, egészségetekre!

Amire szükség lesz:

  • fél cékla
  • 1 pohár víz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál wasabikrém
  • stevia
  • himalaya só
  • szárított alga csomók
  • paradicsom
  • retek

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikokuszvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr286796469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása